Gezond wonen met isolatiepremie 2016 voor spouwmuurisolatie

Niets gaat toch boven gezonder wonen, dit kan perfect met de isolatiepremie 2016 voor onder andere spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie prijzen vind je op het internet. In eerste instantie denkt men bij spouwmuurisolatie, waar tot 1 juli 2016 nog dezelfde isolatiepremie voor geldt als die isolatiepremie 2015, dat een geïsoleerd huis goed voor uw gezondheid is. Met betrekking tot een isolatiepremie aanvragen, u moet dit tijdig doen want het is absoluut niet duidelijk hoe de isolatiepremie er uit zier na 1 juli 2016, wanneer het dan zelfs nog een isolatiepremie geeft. Bij Spouwmuurisolatie moet er wel goed rekening gehouden worden met ventilatie. Geen ventilatie is schadelijk voor de gezondheid. Alle huizen hebben een aanvoer van verse lucht nodig, maar teveel ventilatie in de vorm van tocht kan ongewenst zijn, in het bijzonder bij koud, winderig weer. Voor veel huizen, diepgang afdichten van deuren, ramen en andere openingen kan een goedkope manier voor het verbeteren van het comfort en het verminderen stookkosten terwijl het helpen om het milieu te beschermen. Het heeft geen zin spouwmuurisolatie te laten uitvoeren wanneer op een andere manier de koud binnenkomt. De sleutel tot de toepassing is het ontwerp van afdichtingen voor deuren en vensters om het gat af te dichten zonder dat de deur of raam moeilijk te sluiten is. Hieronder vind ment een overzicht van de verschillende soorten van het ontwerp-kit beschikbaar, hun geschiktheid voor verschillende toepassingen en een korte handleiding om te bepalen of afdichting is waarschijnlijk een financieel aanvaardbare mogelijkheid bied. Zoals al eerder vermeldt, het is van belang ervoor te zorgen dat het huis niet worden ‘over-verzegeld’, zoals onvoldoende ventilatie kan resulteren in een bedompte sfeer en condensatie problemen en kan zelfs een gevaar voor de veiligheid als de luchttoevoer naar de verbranding apparaten onvoldoende is. Daarnaast is het ook niet goed voor de gezondheid, spouwmuurisolatie is perfect, maar 100% isolatie zonder ventilatie is niet goed voor de gezondheid. Al is de isolatiepremie nog zo aantrekkelijk.

Spouwmuurisolatie goedkoper dankzij isolatiepremie 2016

Spouwmuurisolatie is pas compleet wanneer er ook gekeken wordt naar tocht. De isolatiepremie kan dan ok hoger uitvallen, daar u nog beter en gezonder isoleert. In oudere huizen, komt meer dan de helft van de koude buitenlucht door het invoeren in het huis door de ramen en deuren. Andere bronnen omvatten zolder luiken, zwevende houten vloeren, en ruimten tussen raam- en deurkozijnen en muur openingen. Er kunnen ook openingen rond leidingen indringende buitenmuren, vloeren en plafonds. Nieuwe ramen en deuren zijn over het algemeen geleverd met speciale “tocht” afsluitingen, maar veel oudere ramen en deuren niet. Wanneer het openen van de deur of het raam niet strak tegen het kozijn plaatsvindt, kan tocht binnenkomen of verlaten via de ontstane kier. Grote kieren worden in het algemeen gedetecteerd door inspectie, en koud, winderig weer, kan het mogelijk zijn om een ​​koude tocht in het huis voelen. (Houd er echter rekening mee dat koude tocht alleen op de wind kant van het huis plaatsvindt. Op de wind kant en aan de bovenkant van het gebouw, zal warme lucht de neiging om af te sluiten door middel van gaten in te voeren.) De breedte van de ruimte rondom ramen en deuren is mogelijk niet constant. Kieren met groottes van maximaal 8 mm rond houten raamkozijnen en 10 mm voor houten deuren zijn niet ongewoon. Hoe groter het verschil, des te meer de moeite waard tocht-afdichting aan te brengen.

Verzegelingsproducten De belangrijkste categorieën diepgang afdichting producten zijn compressie en glijdende afdichtingen, die beide in verborgen of zichtbare opties en vulstoffen geleverd kunnen worden. Compressie of glijdende afdichtingen worden vaak gebruikt voor de ruimtes tussen bewegende onderdelen, bijvoorbeeld het openingsdeel van ramen en deuren. Vulstoffen of afdichtingsmiddelen zijn in het algemeen geschikter voor vaste openingen, bijvoorbeeld ten plinten. Enkele richtlijnen voor het installeren van draft-strippen is ook aanwezig, hoewel instructies van de fabrikant moet worden gevolgd voor bepaalde producten.

Verborgen compressie verzegeling De meest voorkomende verborgen-type compressie verzegelingsproducten die verkrijgbaar zijn,  is een zelfklevende schuim band die soms wordt geleverd met een drager die wordt afgepeld als de tape vast aan het kozijn. Oppervlakken waarop de tape wordt aangebracht, moeten schoon en droog zijn. Algemeen wordt de strook aangebracht op het kozijn tegenover het sluiten van de deur / raam. Het afsluitvlak dient het schuim te comprimeren in plaats van glijden en er overheen trekken. Wanneer de spleet op een deel van de opening te groot is om te worden afgedicht door een laag van de band kan een andere worden aangebracht over de eerste laag. Of anderzijds, op plaatsen waar het verschil minder dan een millimeter of zo is, moet geen tape worden toegepast, aangezien de deur of raam moeilijk te sluiten zal zijn.

Verborgen compressie verdichting Compressiedichtingen worden meestal in de vorm van zacht rubber of kunststof vormstukken aangebracht op een stijve steun, die kan worden bevestigd aan het kozijn. Ze vormen een afdichting als ze worden afgebogen door het sluiten van raam / deur en blijven onzichtbaar na de sluiting. Zij kunnen worden bevestigd met schroeven, spijkers of lijm, en, in het geval van een metalen kozijn met klippen. Het is belangrijk dat de bevestiging toegepast is van een weerbestendig materiaal, zoals messing of roestvrij staal. Bij de vaststelling van de strips in de stand, moet voorzichtig druk worden uitgeoefend op het zachte materiaal. Wanneer het materiaal te strak zit, kan het moeilijk voor de eenheid te sluiten worden. Voor houten ramen / deuren moet het vormstuk voldoende worden samengedrukt om voor kleine seizoensgebonden veranderingen in spleetwijdte.

Schuif verdichting Schuif verdichtingen vormen een afdichting door te schuiven, meestal tegen de sluiting rand van het raam of de deur. Zij bieden relatief weinig weerstand tegen sluiting, en dus zijn bijzonder geschikt voor grote ramen en deuren met een grote lengte van afdichting, waarbij het gebruik van compressiedichtingen afsluiting zou kunnen bemoeilijken.

Spouwmuurisolatie, ventilatie en isolatiepremie 2016

Voor spouwmuurisolatie heb je geen vergunning nodig, een isolatiepremie maakt het daarnaast zeer aantrekkelijk. Wel moet u zich niet helemaal laten leiden door de isolatiepremie, uw gezondheid is zeker zo belangrijk. Echter er moet wel met een bijzonderheid rekening gehouden worden: Heb je vleermuizen in de spouw? Dan moet je op grond van de Flora- en faunawet een ontheffing aanvragen bij jouw gemeente. Je bent enthousiast over spouwmuurisolatie en je wilt de stap nemen om je spouwmuur te laten isoleren. Wat bespreek je met het bedrijf dat de spouwmuurisolatie uitvoert en hoe beoordeel je offertes? Het best kunt u zich bij een onafhankelijk spouwmuurisolatie portaal aanmelden. De isolatiewaarde is vooral afhankelijk van de breedte van de spouw, en minder van het gebruikte isolatiemateriaal. Tussen de diverse soorten isolatiematerialen, zitten slechts kleine verschillen en alle materialen isoleren ongeveer evengoed. In sommige situaties (bijvoorbeeld bij een smalle spouw) zijn niet alle materialen geschikt. Vraag in dat geval welk materiaal wel geschikt is. Mocht het bedrijf niet met dat materiaal werken, kies dan voor een ander bedrijf. In veel huizen ventileert de kruipruimte via openingen in de spouwmuur. Na spouwmuurisolatie kan dat meestal niet meer en moet het isolatiebedrijf nieuwe ventilatiekokers maken voor de kruipruimte. Ventilatie van de kruipruimte is belangrijk, anders kunnen zich daar vocht en radongas ophopen, die vervolgens in huis terecht komen. Wanneer u met alle bovenstaande zaken rekening houdt, dan weet u zeker dat uw huis of woning goed geïsoleerd is en daarnaast ook goed voor uw gezondheid is. De isolatiepremie 2016 maakt de spouwmuurisolatie prijzen nog aantrekkelijker en gezonder.

Meer informatie: http://www.isolatie-vlaanderen.be/isolatiepremie