Regelen van de uitvaart

Tagpulse

Als er een dierbare overleden is dan geeft dat natuurlijk veel verdriet. Op korte termijn moeten er veel dingen geregeld worden; iets waar u misschien weinig zin in heeft. Daarom geven we u in de deze blog een aantal tips, zodat een uitvaart regelen u een stuk gemakkelijker af gaat.

Samenwerken met een professionele partij

Bij het regelen van een begrafenis of een crematie komt veel kijken. Toch moet het gebeuren. We raden u aan om samen te werken met Meride Uitvaartverzorging. Deze begrafenisonderneming is al jarenlang gespecialiseerd in het regelen van een persoonlijke uitvaart. De uitvaartmedewerkers verzorgen elke uitvaart met zorg en aandacht op een manier die recht doet aan de overledene en aan de nabestaanden. Afscheid nemen kan maar één keer. Meride bespreekt graag met u alle wensen, geeft u advies op maat en leidt u stap voor stap door de verdrietige dagen.

Een persoonlijke uitvaartverzorger

Als u Meride inschakelt dan krijgt u een persoonlijke uitvaartverzorger toegewezen. Deze kunt u altijd bereiken wanneer u maar wilt. Meride heeft vestigingen in het hele land. De medewerkers zijn daarom op de hoogte van alle mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart in uw woonplaats. U krijgt natuurlijk een uitvaartverzorger toegewezen die dichtbij u woont.

Wat moet u zelf doen?

Als er een dierbare overlijdt dan is het belangrijk dat u een paar dingen zelf regelt. Dit zetten we voor u op een rij:

    • Zoek allereerst uit of de overledene een uitvaartverzekering heeft. Dit kunt u vinden in de administratie van de overledene.
    • Daarna is het belangrijk dat u nagaat of de overledene een testament of een wilsbeschikking heeft. Hier staan misschien de uitvaartwensen in. Deze vindt u ook vaak in de administratie.
    • Zoek hierna naar een identiteitskaart, paspoort of het trouwboekje.
    • Bepaal aan wie u rouwkaarten wilt versturen.
    • Zoek kleding uit voor de overledene.

En verder?

Bovenstaande is nog maar een begin van een uitvaart regelen in Rotterdam. Gelukkig kan Meride zorgen voor andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van het uitvaartvervoer en het doen van aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Meride Uitvaartverzorging.