Wat te doen bij een tennisarm?

Tagpulse

Een tennisarm is erg vervelend en je hebt er erg veel last van, maar wat kun je nou allemaal doen tegen een tennisarm om de pijn te verlichten. Als eerste is het wel belangrijk om te weten wat nou precies een tennisarm is en wat je er tegen kunt doen. 

Een tennisarm is een irritatie aan de elleboog knobbel. Dit is de plek waar de onderarmspieren aan de elleboog vastzitten. Je hebt dan dus altijd pijn bij het bewegen en gebruiken van je onderarmspieren. Daarom zal de pijn ook uitstralen naar de onderarm. Deze klachten komen over het algemeen het meest voor bij volwassen mensen tussn de 40 en 50 jaar. 

Wat kun je er tegen doen? 

Over het algemeen gaat een tennisarm vanzelf weer over, maar er zijn wel verschillende dingen die je kunt doen om de pijn te verlichten in de periode dat je last hebt van je tennisarm. Je kunt door verschillende dingen wel zorgen dat je arm niet stijf wordt. De onderstaande dingen helpen tegen een stijve arm:

  • Blijf je arm zoveel mogelijk normaal gebruiken. Met bewegen zorg je er namelijk voor dat de spieren in een goede conditie blijven en dat je  de arm daarna weer gewoon kunt gebruiken.
  • Als een bepaalde beweging erg veel pijn doet zorg er dan voor dat je deze beweging langzaam en geleidelijk doet. 
  • Als het tillen of kracht zetten erg veel pijn doet, probeer het dan eens in een andere beweging. Bijvoorbeeld onderhands tillen in plaats van bovenhands.

Als de plek op je arm erg veel pijn doet kun je het bijvoorbeeld koelen met wat ijs.